مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی روزبه- زوج و خانواده
اگر گوش شنوای همسرتان را می خواهید!

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1399/6/25 | 
اگر می خواهید در هنگام ارتباط برقرار کردن با همسر خود نتیجه مطلوبی به دست بیاورید و کاری کنید که همسرتان همیشه گوش شنوایی برای شنیدن حرف های شما داشته باشد، سعی کنید در هر ارتباطی فقط در مورد یک مسئله خاص که مد نظرتان است صحبت کنید. و اول با خودتان یک خودگویی داشته باشید و ببینید قرار است در مورد چه چیزی با همسرتان حرف بزنید. مسئله را برای خودتان روشن کنید و در پیرامون همان موضوع گفتگو را شروع و به پایان برسانید.
زیرا بسیاری از افراد وقتی ارتباط و گفتگو را آغاز می کنند در نیمه راه به انحراف می روند و از مسئله اصلی خود پرت می شوند و همه چیز می گویند به جز آن چه که مد نظرشان بوده است و در نهایت هم،  پایان گفتگو برایشان بی نتیجه خواهد بود.
برای مثال: شخصی می خواهد با همسرش در مورد این موضوع صحبت کند که: من تمایل دارم بیشتر به من توجه شود و نیازهای عاطفی ام بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. ولی دیده می شود در اثنای صحبت مسیر گفتگو به این ختم می شود که مثلا" در روز خواستگاری یا در مراسم عقد خواهرتو یا زن عموی تو به من کم توجهی کرده و من را ناراحت کرده است. و فلان و بهمان اتفاق افتاده است!!
این یک مثال است. ولی اگر دقت کنید می بینید در بسیاری از گفتگوها ، افراد ناگهان به جاده خاکی می روند و مسائل گذشته را پیش می کشند و موارد متعددی را با هم قاطی می کنند و می خواهند همه مسائل را یادآوری کرده و حل نمایند.
مطمئن باشید در این حالت هیچ نتیجه ای عاید شما نخواهد شد. نه مسئله حالتان حل می شود و نه مسائل گذشته تان.
آن چه نصیبتان خواهد شد این است:
(همسرتان تمایل به صحبت کردن با شما را به تدریج از دست خواهد داد.)
اگر می خواهید همیشه ارتباط خوبی برقرار کنید، باید مسائلتان را دسته بندی کنید و هر بار در مورد موضوع مشخصی صحبت کنید.
اگر موردی در گذشته وجود دارد که در ذهن شما مانده و حل نشده و آزارتان می دهد و دوست دارید در موردش حرف بزنید، می توانید در یک گفتگوی ویژه در مورد همان مسئله صحبت کنید.
به همسرتان بگویید می خواهم در مورد مسئله ای که فرضا" چهار سال پیش اتفاق افتاده و هنوز در ذهنم باقی مانده با تو حرف بزنم و به کمک تو آن را در ذهنم حل و فصل کنم. 
و بعد با همان تکنیک های ارتباط مؤثر که قبلا" گفته ام ، بنشینید و با همسرتان در مورد موضوع مورد نظرتان صادقانه صحبت کنید و آن را برای همیشه در ذهنتان حل کنید تا مدام مجبور نباشید به طور غیر مستقیم با طعنه و کنایه به آن موضوع اشاره کنید.
در این حالت نیز همسر شما، می داند که شما واقعا" قصد دارید در مورد چه چیزی با او صحبت کنید. زیرا طعنه و کنایه و اشاره های مستقیم و غیر مستقیم باعث سردرگمی همسرتان می شود و به همین دلیل نمی توانید به یک جمع بندی مفید برسید.
بنابراین تمرین کنید که در هر نشستی که با همسرتان دارید فقط در مورد یک موضوع مشخص و خاص صحبت کنید. این موضوع می تواند مربوط به زمان حال یا گذشته یا آینده شما باشد. ولی باید در یک مسیر برنامه ریزی شده پیش بروید و از این شاخه به آن شاخه نپرید و موضوعات مختلف را با هم قاطی نکنید تا بتوانید به یک نتیجه مشخص هم برسید. 
در ضمن این گونه ارتباط برقرار کردن باعث می شود همسرتان تمایل به صحبت کردن در آینده را هم از دست ندهد.
هم چنین این گونه رفتار کردن در مهارت حل مسئله که در آینده توضیح خواهم داد نیز بسیار کاربرد دارد. کسانی که این گونه رفتار می کنند در حل مسئله مهارت بیشتری دارند و موفق تر هستند.

نسرین ابراهیم زاده
زوج درمانگر و مشاور پیش از ازدواج

 
نشانی مطلب در وبگاه مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی روزبه:
http://markazroozbeh.ir/find-1.115.570.fa.html
برگشت به اصل مطلب