شبکه های اجتماعی: اینستاگرام تلگرام

خودتخریبی

 | تاریخ ارسال: 1402/1/24 | 
سوال مهمی که شاید هر مراجعی می‌تواند برای حل مشکل روانشناختی‌اش و قبل از حضورش به جلسه درمان از خود بکند، این که چه رویکردی برای من مناسب است، و اما چرا روانکاوی؟
مطمئنا همه ی ما تجربیات زیادی داشته ایم و با تاثیراتی که از دیگران گرفته ایم هویت امروزمان را شکل داده ایم اما این تمام چیزی نیست که منجر به تشکیل هویت و شخصیت امروز ما شده، بحث فراتر از اینهاست…
تا بحال شده احساس بد و کسالت و ناامیدی و پوچی داشته باشید ولی همه‌چیز در محیط بنظر نرمال باشد و با هر ترفند و تکنیک‌های رایج هم نتوانید حال خوبی را تجربه کنید.
روان انسان از شگردهایی  برای بقا روان و عدم فروپاشی بر اثر آسیب‌های روانی استفاده می‌کند که در رویکرد روانکاوی مکانیسم های دفاعی‌ نامیده می‌شوند.
مکانیسم های دفاعی استراتژی های روانشناختی یا روانشناسی هستند که بطور ناخودآگاه برای محافظت از فرد در برابر اضطراب ناشی از افکار یا احساسات غیرقابل قبول مورد استفاده قرار می گیرند.
مکانیسم های دفاعی در سطح ناخودآگاه عمل می کنند و به جلوگیری از احساسات ناخوشایند (یعنی اضطراب) کمک می کنند و یا باعث می شوند چیز های خوب حس بهتری به فرد بدهند.

مکانیسم های دفاعی ذاتی و طبیعی هستند. هنگامی که آنها از حد خود خارج می شوند (مکرراً مورد استفاده قرار می گیرند)، ناهنجاری هایی مانند حالات اضطراب، ترس، وسواس یا هیستری ایجاد می شود.
و جایی که ما مملو از همه این هیجانات تغییر شکل داده شده می‌شویم، در این وضعیت آنها در سطح ناهشیار به عملکردهای پاتولوژی ما دامن می‌زنند، بدون اینکه در سطح هشیار متوجه باشیم.
کار روانکاو ، نه پانسمان سطحی آسیب و زخم،  بلکه التیام عمیق زخم‌های قدیمی سِر شده است که خود فرد آنها را به التیام می‌رساند.
اگر نیروهایی که بر افکار، احساسات و رفتار ما حاکم هستند ناخودآگاه باشند، ما قادر به کنترل آنها نخواهیم بود.آنها تصمیم گیری هایمان را هدایت می کنند و باعث تولید اضطراب و احساسات ناخوشایند می شوند. بنابراین شناخت بیشتر خودمان می تواند منجر به تصمیمات بهتر در زندگی مان شود.
روانکاوی برای چه کسانی مفید است که انجام شود

افرادی که مشکلاتی اعم از:

-مسائل جنسی
-اختلالات هویت
-افسردگی عموم افراد
-اضطراب
-اختلال شخصیت -وسواسی_جبری
-اختلالات و بیماری های روان تنی(میگرن، دردهای مزمن دستگاه هاضمه، دردهای ناشی از روان)
-فوبیاهای خاص
-خودتخریبی و خود سرزنشگری
-و دیگر مشکلات روانی که در طی زمانی متوالی وجود داشته اند..
دکتر نرگس رحمانی