شبکه های اجتماعی: اینستاگرام تلگرام

سندروم دانشجویان پزشکی

 | تاریخ ارسال: 1399/3/13 | 
سندروم دانشجویان پزشکی
medical_student_syndrome
 این سندروم زمانی مطرح می شود که فرد در مورد یک بیماری یا اختلال می خواند یا می شنود و این فکر ایجاد می شود که آن علائم را داشته و بیماری را در خود پیدا می کند ، البته محدود به دانشجویان پزشکی نمی باشد و هر فردی می تواند این حس را داشته باشد، با این حال ، به عنوان سندروم دانشجویان پزشکی شناخته می شود .

در طی آموزش پزشکی ، دانشجویان با سندرمها و علائم بیماریهای نادر و بدخیم آشنا می شوند.  به عنوان مثال ، دانشجو در مورد تومور مغزی که با سردرد همراه است ، می خواند و اگر به طور تصادفی فرد دچار سردرد شود ، ممکن است تصور کند که تومور مغزی دارد.  این محدود به دانشجویان پزشکی نمی باشد.  هرکسی که مطالب پزشکی بخواند مستعد آن است.

 وقتی افراد از اینترنت استفاده می کنند و اطلاعات پزشکی در دسترس باشد این حالت تشدید هم می شود ، با اضطراب به پزشکان مراجعه می کنند انواع مختلفی از علائم بیماری نادر را به هم می چسبانند ، در حالی که احتمالاً تمام علائم، غیر اختصاصی و معمول است. 

 علت این بیماری بیشتر مربوط به نوعی ترس است که حین مطالعه و مواجهه با مطالب مربوط به بیماری های مهم برای اولین بار صورت می گیرد. به همین خاطر بیشتر می توان این سندرم را نوعی  nosophobia‬ (بیماری_هراسی) دانست.
برخی محققان بر این باور هستند که این اختلال را بیماری نام‌گذاری نکنیم بلکه این موضوع بیشتر یک فرایند ادراک طبیعی است که الزاما نشان از اختلال روانپزشکی نیست‪.‬ 

این مورد می تواند درجه ای از طیف اختلالات وسواسی باشد که ذهن فرد را کامل درگیر کرده و اضطراب ایجاد کند.

نکاتی وجود دارد که در رفع این اختلال کمک‌کننده هستند‪.‬ به گفته کارشناسان همواره باید این نکته را در نظر داشته باشیم که گاهی ممکن است دلیل ناراحتی و نگرانی ما یک بیماری حقیقی باشد و الزاما به دلیل افکار و اطلاع یافتن از یک بیماری جدید نباشد‪.‬ بنابراین شرط نخست اطمینان حاصل کردن از سلامت خود است.
یک اقدام بسیار موثر در جهت کاهش نگرانی‌ها و افکار منفی، داشتن هدف و برنامه‌ ریزی است و اینکه تلاش کنیم هیچ‌روزی را بدون برنامه‌ریزی، بی‌هدف و بدون داشتن انگیزه آغاز نکنیم.

دکتر سعید محسنی توکلی
روانپزشک و روان درمانگر